Isuzu SUV Forum banner

Pompa paliwa i zbiornik paliwa Trooper z 1988 roku

212 views 1 reply 2 participants last post by  takemehome4LOroads  
#1 ·
Niedawno nabyłem Troopera z 1988 roku, który ma pewne problemy. Jest to Trooper LS 2.6 manual z 1988 roku. Okazało się, że potrzebuje nowej pompy paliwa i zbiornika paliwa, ponieważ obecny zbiornik koroduje i zanieczyścił paliwo, co zatkało pompę i unieruchomiło pojazd. Czy lepiej znaleźć używany zbiornik zamienny, czy spróbować wyczyścić ten? Jakie są Wasze sugestie dotyczące sposobów czyszczenia i przygotowania zbiornika, zarówno dla mojego obecnego zbiornika paliwa, jak i dla zamiennika, jeśli taki znajdę. Obecnie szukam obu części zamiennych przez car-parts, ale jeśli ktoś ma solidne źródło pomp paliwa, byłbym wdzięczny za tę informację! Wszystkie odpowiedzi i rady są mile widziane! Dziękuję ISUZOO

#2 ·
Używam pompy paliwa Walbro w moim samochodzie od 4-5 lat bez żadnych problemów.

Próbowałem wyczyścić mój zbiornik paliwa i pokryć go RedKote, ale to była ogromna udręka. I co zrobić z całą wodą odpływową? Mój tata zwykł wylewać takie rzeczy na podwórko, ale obawiam się, że to dla mnie za daleko. Skończyło się na tym, że wyciągnąłem zbiornik paliwa ze złomowiska i był w dobrym stanie, więc nie musiałem nic z nim robić.

Jeśli mieszkasz w okolicy ze złomowiskami, zwłaszcza jeśli mają stronę internetową, która powiadamia Cię o przybyciu Troopers, to może być najlepsze rozwiązanie.